torsdag 25. november 2010

Hva er et godt journalnotat?Noen ganger kaster barna opp på vei til barnehagen så du må holde deg hjemme på kort varsel.

Et godt journalnotat er et notat som gjør at en annen lege kan fortsette tankerekken omtrent der du slapp den?

Av og til kunne jeg ønske meg at journalnotater, epikriser og henvisninger ble evaluert av mottakerne med et lite terningkast og en kommentar, så jeg kunne gjøre mer av det som fungerer, mindre av det som ikke fungerer.

2 kommentarer:

 1. Enig! Et godt notat gjør at både du og andre kan fortsette på et senere tidspunkt, om det så er samme dag i en akutt situasjon, eller 3 måneder senere på en poliklinikk.

  Det minste man kan gjøre er i epikrise/poliklinisk notat takke for en god henvisning fra fastlege (når den er god). I motsatt fall burde man kanskje og oftere brukt muligheten til å sende henvisninger i retur, og etterspør mer informasjon/utredning?

  SvarSlett
 2. Jeg liker i alle fall godt å få henvisninger tilbake fra spesialisthelsetjenesten med ønske om mer diagnostikk eller oppfølgingstid når det er fornuftig.

  Husker blant annet noen urologer som gjorde det forbilledlig: Svar med det samme med konkrete forslag om hva som burde gjøres først og begrunnelse for hvorfor. Tror det hjelper bra for å få ned ventelistene.

  Kanskje er det lettere å gjøre det sånn når legen i primærsektor og spesialisthelsetjenesten kjenner hverandre litt fra før?

  SvarSlett