tirsdag 19. oktober 2010

Bildehenvisninger

"Dagens system med tekstbaserte henvisninger til hudlege har helt klart gått ut på dato" skriver Schopf og Berntsen i et innlegg i Dagens Medisin.

Henvisninger med bilde kan redusere andelen pasienter som må reise til hudlege. Dette kan igjen korte ned ventelister, som kan gjøre at føflekkene som faktisk er maligne melanomer blir oppdaget tidligere.

Bør vi begynne å bruke mer enn ren tekst i journalene våre?

2 kommentarer:

 1. Leste innlegget ditt i "journalen". Som øyelege ser jeg ikke fram til å vurdere øyne over Skype. De fleste pasienter jeg kjenner kjører gjerne mange mil for å komme til en kyndig spesialist. Vi skal vokte oss for å bringe enda mer teknologi inn i den administrative hverdagen. Det sier jeg som er en teknolgi-entusiast.

  SvarSlett
 2. Flott med motstand! Tusen takk for kommentar.
  Jeg er slett ikke sikker på om mer teknologi er bra jeg heller. Ofte er det nok ikke bedre, og øyne er nok antakelig et dårlig eksempel. Men har lyst til å få i gang diskusjonen-

  Kanskje er det forskjell på ulike deler av landet også? Der det er tre timer å kjøre hver vei til spesialist blir kanskje videokonferering mer aktuelt for visuelle vurderinger som en uerfaren lege i primærsektoren er usikker på om kan være akutt?


  PS: Er det i orden om jeg legger inn kommentaren din på innlegget fra Journalen, som jeg legger inn som en egen post i dag?

  SvarSlett