onsdag 10. mars 2010

WikipediaJeg liker å google sykdommer en gang i blant. Veldig ofte er Wikipedia første ikke-kommersielle treff. Betyr det at Wikipedia i dag er den viktigste kilden til helseinformasjon på internett?

2 kommentarer:

 1. Er enig i at Wikipedia (via Google-søk) ser ut til å ha blitt den viktigste kilden for helseinformasjon på nett, i hvert fall den delen av det som vi kan omtale som «pasientinformasjon». Er en nettside ikke blant de øverste treffene, finnes den ikke. Nesten.

  På grunn av dette, har Helsebiblioteket – hvor jeg jobber – ved flere anledninger oppfordret helsepersonell til å bidra til å forbedre helseinformasjon i norske Wikipedia – f.eks. i en kronikk i Aftenposten og en artikkel i Dagens Medisin i fjor.

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelig kommentar og gode lenker. Helt enig, vi i helsevesenet burde bidra mer i Wikipedia. Neste års nyttårsforsett?

  I følge http://wikistics.falsikon.de/2009/wikipedia/no/ var det 132 oppslag på kreft, 113 oppslag på hjerneslag per dag i 2009. Det blir over 40.000 oppslag i 2009, ett oppslag for hver hundrede innbygger.

  Finnes det noen legebok på papir som brukes mer enn dette tro? Er Wikipedia den viktigste kilden til pasientinformasjon i dag uansett om vi snakker nett eller generelt?

  SvarSlett