tirsdag 17. september 2013

PDF-bibliotek
Trenger en løsning for et PDF-bibliotek de kommende årene. Helst et ryddig, enkelt brukergrensesnitt der det er enkelt å legge filene over, der det er mulig å skrible og gule ut i selve dokumentene.

Fire forslag kommer fra flere hold:
 • Papers
 • GoodReader
 • Mendeley
 • iAnnotate
Skal teste litt de neste ukene. 

6 kommentarer:

 1. Ser fram til din evaluering etter testperiode:-)

  Jeg har vært på jakt etter det samme, kun testet Mendeley seriøst, det ser lovende ut, men har ikke tatt steget fullt ut. Har nå endt opp med å bruke Endnote både som ref. program og for lagring av PDFer, fungerer ok men er ikke fornøyd med at jeg da kun har tilgang og oversikt på jobb-PC. Skulle gjerne hatt en løsning der jeg hadde tilgang over web og på ulike plattformer (og da særlig på iPad).

  SvarSlett
 2. Endnote må jeg jo sette opp ja. Kanskje det kommer til å være nok?
  I dag har jeg testet iAnnotate, synkronisert mot Google Drive. Ser det kommer til å fungere for å ta med artikler på reise de neste ukene. Et par spørsmål er hvor ryddig det blir etter hvert, hvor lett synkroniseringsprosessen flyter.

  SvarSlett
 3. Usystematisk testing de siste ukene, bruker det jeg føler for å bruke. Har akkurat nå landet på Papers på datamaskinen. Fin fullskjermløsning, lett å sortere og markere artikler.

  SvarSlett
 4. Endnote er løsningen akkurat nå.

  SvarSlett
 5. Kommer til å bruke Endnote gjennom 2014.
  Er ikke helt fornøyd med alt - problemer er blant annet synkroniseringsfunksjonen (får lagt over på iPad, men det er litt knotete) og notatfunksjonen (går an, men mer behagelig i iAnnotate)
  Velger Endnote fordi det er noen store fordeler i en komplisert logistikk å bare forholde seg til ett system. Endnote må jeg ha som referansebibliotek - dermed blir det også ryddig å bruke det som pdf-bibliotek.

  Har laget et googledokument ved siden av der jeg skriver kommentarer til de ulike artiklene.

  SvarSlett
 6. Dette fikk jeg aldri løst. Har nå endt opp med å fortsatt bruke ringpermer mye - bruker EndNote bare som referanseprogram og ikke som pdf-bibliotek.

  SvarSlett