fredag 14. mai 2010

Hvorfor koder vi?

(..) I et slikt system brukes mye ressurser på å sette riktige diagnoser for å ikke miste inntekter. Avstanden er ikke lang til ren markedstenkning, der "lønnsomme" diagnoser er de mest populære, mens de pasientene med de minst lønnsomme diagnosene prioriteres nederst på ventelistene. Hvorfor har vi ikke tall som viser om dette systemet virkelig lønner seg? (..)

Løsrevet sitat fra debattinnlegg i Dagens Medisin 12. mai 2010 fra Gullestad, Boye og Kjekshus


Koding føles ofte som meningsløst arbeid. Mange minutter hver dag brukes til å slå opp i kodebøker for å finne fram til grupper å sortere pasienten i. Tidsbruken begrunnes vanligvis med at det er nødvendig for sykehusets økonomi å kode riktig.

Men på mer overordnede plan : Kan det virkelig være god økonomi å bruke masse legetid til dette? Det finnes andre ting vi er opplært til å kunne bedre.

Nårvi nå først skal kode trengs det brukervennlige systemer for å gjøre det. http://finnkode.kith.no er et bra alternativ. Bare synd internett ikke er raskere og lettere tilgjengelig i sykehushverdagen. De minuttene det tar å komme inn på Internet Explorer gjør ofte at det allikevel ender med tidsrøvende oppslag i bøkene.

Andre tips om effektive måter for å finne ICD-10 og NCMP/NCSP-koder?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar