søndag 8. mai 2011
E-journal hos Google
Jeg har opprettet en profil på Google Health i dag. Der har jeg lagt liste over tidligere sykdommer, spirometrikurver og noen prøveresultater.
Når jeg blir alvorlig syk vil jeg at legen som vurderer meg har rask tilgang på relevante og riktige opplysninger. Til nå har disse opplysningene for meg vært spredt på mange legekontorer i ulike utkanter av Norge og Danmark, og vi fortsetter å flytte rundt. Jeg vil at gamle røntgenbilder også finnes tilgjengelig for legene om vi bor i Peru, og at nøyaktige livstidskurver over medikamenthistorikk og blodtrykksutvikling kan hentes med tre klikk. Dessuten kan jeg godt tenke meg å redigere avsnittet med tidligere sykdommer selv, i stedet for å skulle satse på at den stressede medisinstudenten som skriver journalen er nøyaktig.
En del pasienter har ringpermer med alle journalnotater. En e-journal har fordeler: Den veier ingen ting og er tilgjengelig selv når en blir overraskende innlagt. Den kan inneholde multimedieinnhold. Den blir søkbar. Den kan ha bilder med høy oppløsning. E-journalen er beskyttet med et passord pårørende kan passe på, så de kan gi det videre til behandlende lege hvis jeg innlegges bevisstløs.
Er det et problematisk om utålmodige pasienter som meg samler sine journaler med multimedievedlegg hos et firma? Hvordan går det hvis pasientene selv redigerer sine e-journaler?
Dette innlegget publiseres også i Journalen nr. 02/11 på papir i mai 2011
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
En innvending jeg ventet på dukket først opp på Twitter:
SvarSlett"Du stoler nok på Google til å legge helseinfo der? #dr.inter@ktiv"
Svaret er vel egentlig nei. Spent på hvor lang tid det går før jeg får reklame for kortisonsalver på gmail.
Idag opplevde jeg for første gang at en pasient ville sende meg en link og dele et google doc når jeg ba om medikamentliste. Der hadde han samlet hele sin medikament- og elektrokonverteringshistorikk.
SvarSlettHan brukte ikke Google Health, men spørsmålet er jo egentlig når pasienter begynner å bruke dette og lignende tjenester - hvis ikke helsevesenet kommer opp med et bedre alternativ selv!
Første men neppe siste gang?
SvarSlett